Email:[email protected] | Πιστοποίηση ISO 22000:2005
Ψάξε τα πάντα εύκολα και γρήγορα!!!

Σαλάτα με κινόα και παντζάρι

Αυτή η σαλάτα τα έχει όλα! Η κινόα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης (περιέχει βασικά αμινοξέα) και φυτικών ινών, έχει αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά και προσφέρει στον οργανισμό μας ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Το παντζάρι μας δίνει φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία και είναι αντιφλεγμονώδες. Το πράσινο μήλο παρέχει απαραίτητες βιταμίνες (Α, C, E), ασβέστιο και μαγνήσιο, και τέλος τα καρύδια είναι εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών οξέων. 
Καλά λιπαρά, καλοί υδατάνθρακες, και εξαιρετική πρωτεΐνη κάνουν αυτή τη σαλάτα ένα πλήρες γεύμα!

Σαλάτα κινόα παντζάρι πράσινο μήλο καρύδια

Υλικά:

1 φλυτζάνι κινόα

2 φλυτζάνια νερό

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. μηλόξυδο

αλάτι, πιπέρι

50 γρ. καρύδια 

1/2 πράσινο μήλο

1 μικρό ωμό παντζάρι

Σαλάτα κινόα παντζάρι πράσινο μήλο καρύδια

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε την κινόα:

Βάλτε την κινόα σε ένα λεπτό σουρωτήρι, και ξεπλύνετέ την για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και την κινόα και φέρτε τα σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά τόσο, ώστε ίσα που να βράζει. Μην σκεπάζετε την κατσαρόλα, και αφήστε τη μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και σκεπάστε την με μία καθαρή πετσέτα. Αφήστε την για περίπου 10 λεπτά. Με ένα πιρούνι "ξύστε" την κινόα και ανακατέψτε ελαφρά για να την αφρατέψετε. 

Πλύντε και ξεφλουδίστε το ωμό παντζάρι, και τρίψτε το στον τρίφτη της κουζίνας. Κόψτε το πράσινο μήλο σε μικρά κυβάκια και κοπανίστε τα καρύδια. Προσθέστε τα υλικά στην κινόα και ανακατέψτε με το πιρούνι. Περιχύστε με το λάδι και το ξύδι, και αλατοπιπερώστε. 

Σαλάτα κινόα παντζάρι πράσινο μήλο καρύδια

Σαλάτα κινόα παντζάρι πράσινο μήλο καρύδια

Αυτή είναι μια υπέροχη σαλάτα για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά: θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Και, αν διαλέξετε αυτό το πιάτο για τα καλέσματά σας, είναι σίγουρο πως το έντονο χρώμα του θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας από την πρώτη ματιά, και η γήινη γεύση του θα τους καθηλώσει!

Καλή όρεξη!

Παρακάτω θα βρείτε τα κατά προσέγγιση διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα (συνολικά 4 μερίδες):

 Διατροφικά στοιχεία σαλάτας κινόα παντζάρι

Αναρτήθηκε στα Νέα By

Elpida Tsaloni