Email:[email protected] | Πιστοποίηση ISO 22000:2005
Ψάξε τα πάντα εύκολα και γρήγορα!!!

Μπαλάκια ενέργειας με σύκο και ταχίνι

Τα φυσικά λιαστά σύκα από την Εύβοια είναι ό,τι πρέπει για τη συνταγή αυτή, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ξηρό σύκο θα μπορούσε να τα αντικαταστήσει το ίδιο νόστιμα!

Και, φυσικά, αυτά τα μπαλάκια προσφέρουν, εκτός από την ωραία τους γεύση, και φυτικές ίνες, ω3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία. Καταναλώστε άφοβα!

Μπαλάκια με σύκα και ταχίνι

Υλικά:

4-5 σύκα ξηρά (περίπου 50 γρ.)

1 κ. γλ. κανέλα

15 γρ. σπόροι τσία

25 γρ. ταχίνι

30 γρ. καρύδια

10 γρ. λιναρόσπορο σπασμένο

20 γρ. μέλι

 

Εκτέλεση: 

Βάζετε τα σύκα σε ένα μπωλάκι, και τα σκεπάζετε με ζεστό νερό. Τα αφήνετε 10-15 λεπτά να μαλακώσουν. Στραγγίζετε το νερό, και μεταφέρετε τα σύκα στο μπλεντεράκι. Τα χτυπάτε καλά, να γίνουν μία πάστα, την οποία κατόπιν βάζετε σε ένα μπωλ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, να απορροφηθεί η έξτρα υγρασία από τους σπόρους τσία και τον λιναρόσπορο. Πλάθετε σε 12 μπαλάκια των 15 γρ. το καθένα. Προαιρετικά, σε ένα πιατάκι βάζετε 2 κουταλιές σουσάμι ή σπόρους ήμερης κάναβης και τυλίγετε τα μπαλάκια. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Αν, αντί για ζεστό νερό αφήσετε τα σύκα να μουλιάσουν σε χυμό πορτοκάλι (ζεστό, αλλά όχι βραστό) και προσθέσετε και λίγο ξύσμα από το πορτοκάλι στο μίγμα, η γεύση θα απογειωθεί!

Μπαλάκια με σύκα και ταχίνι

Παρακάτω φαίνονται οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά τεμάχιο:

Μπαλάκια με σύκα και ταχίνι

Αναρτήθηκε στα Νέα By

Elpida Tsaloni