Οι σπόροι του λιναριού και το λάδι τους είναι πλούσιες φυσικές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών ουσιών.
Διαβάστε περισσότεραChia, κινόα ή φαγόπυρο:αδυνατιστικοί
11 Απρ 2016 2:26:26 μ.μ.
Μάθε για το θησαυρό συστατικών που κρύβουν μέσα τους κάποια σποράκια και ένταξέ τα στη διατροφή σου. Είναι μικρά αλλά τεράστια σε θρεπτική αξία!
Διαβάστε περισσότεραΠρωινό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα
27 Μαΐ 2017 9:31:56 π.μ.
Φτιάξτε γρήγορα αυτό το πρωινό χωρίς ζάχαρη με γάλα καρύδας και σοκολάτα από το Εν Καρπώ, και απολαύστε το στο πρωινό σας, και όχι μόνο!
Διαβάστε περισσότεραΜπαλάκια ενέργειας με σύκο και ταχίνι
11 Ιουν 2017 12:46:54 μ.μ.
Αυτά τα "μπαλάκια ενέργειας" φτιάχνονται από τα υπέροχα λιαστά σύκα μας από την Εύβοια, δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη, και αποτελούν ένα σνακ χωρίς τύψεις για όλες τις ώρες που θέλετε κάτι γλυκό. Επιπλέον, γίνονται εύκολα και γρήγορα!
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα με κινόα και παντζάρι
21 Ιουν 2017 10:50:00 π.μ.
Το "φουντουκένιο" άρωμα της κινόα συνδυάζεται υπέροχα με τη γήινη γεύση του παντζαριού και τη γλυκόξινη γεύση του πράσινου μήλου. Τα καρύδια κάνουν τη σαλάτα τραγανή και ενδιαφέρουσα!
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς με καρύδα
26 Ιουλ 2017 2:39:34 μ.μ.
Ο χαλβάς αυτός με το ινδοκάρυδο είναι ένα υγιεινό γλυκό, πλούσιο σε καλά λιπαρά (η καρύδα παρέχει πολύ σταθερά λιπαρά, σταθερότερα ακόμα και από το ελαιόλαδο), ο δε συνδυασμός του με τη "μαρμελάδα" κεράσι τον απογειώνει!
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
26 Αυγ 2017 6:06:13 μ.μ.
Η πιο μοντέρνα εκδοχή αυτή της παραδοσιακής φανουρόπιτας κρατάει τη χαρακτηριστική γεύση που προκύπτει από το συνδυασμό κανέλας και πορτοκαλιού, των καρυδιών, και της σταφίδας, αλλά αντικαθιστά το κοινό αλεύρι με πούδρα αμυγδάλου, και το ελαιόλαδο με την πλούσια, βαθιά γεύση του ταχινιού ολικής άλεσης!
Διαβάστε περισσότεραΑναποφλοίωτο ρύζι με πράσα
12 Οκτ 2017 2:10:00 μ.μ.
Το κλασικό πρασόρυζο υφίσταται ένα μικρό "λίφτινγκ" σε αυτή τη συνταγή! Το αναποφλοίωτο ρύζι έχει πολύ περισσότερες ωφέλιμες ουσίες, που δεν καταστρέφονται όπως στην περίπτωση του κλασικού, επεξεργασμένου λευκού ρυζιού.
Η γλυκύτητα του πράσου συνδυάζεται υπέροχα με την οξύτητα του λεμονιού, ενώ το ρύζι δίνει τη "φουντουκένια" του γεύση ως πεντανόστιμη βάση, και ολοκληρώνει το πιάτο!
Διαβάστε περισσότερα