Δωρεάν παράδοση κατ’οίκον για αγορές άνω των 50€
Email:[email protected] | Πιστοποίηση ISO 22000:2005
Ψάξε τα πάντα εύκολα και γρήγορα!!!

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών

Πρωινό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

 

Το porridge είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρωινό, ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες. Ετοιμάζεται βράζοντας σε γάλα ή σε νερό κάποιο είδος δημητριακού, συνήθως βρώμη, και σερβίρεται με την προσθήκη κάποιου γλυκαντικού και προαιρετικά ξηρούς καρπούς και φρούτα, φρέσκα ή αποξηραμένα. Σε αυτή τη συνταγή σας έχουμε μία πολύ νόστιμη και πρωτότυπη παραλλαγή, στην οποία για υγρό χρησιμοποιούμε το γάλα καρύδας, και αντί για δημητριακό, προσθέτουμε το αγαπημένο ινδοκάρυδο. Για γλυκαντικό εμείς προσθέσαμε μέλι, αλλά μπορείτε να βάλετε και αγαύη ή στέβια. Και, φυσικά, αυτό που απογειώνει το "ινδοκάριτζ" είναι η υπέροχη πικρή σοκολάτα μας. Φυσικά, εσείς μπορείτε να διαλέξετε οποιαδήποτε από τη μεγάλη ποικιλία σοκολάτων μας (γάλακτος, με στέβια, ή με μικρότερη περιεκτικότητα σε κακάο). 

Η καρύδα δίνει στον οργανισμό μας καλά λιπαρά, και έχει αντιμικροβιακή, αντιϊκή και αντιμυκητησιακή δράση, και είναι ένα πολύ καλό αντιοξειδωτικό. Επιπλέον, μας χορταίνει, μας δίνει άμεση ενέργεια και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό. Η σκούρη σοκολάτα, εκτός του προφανούς πλεονεκτήματος της υπέροχης γεύσης της, είναι αντιοξειδωτική, και μας δίνει, ανάμεσα στα άλλα, και σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα νόστιμο πρωινό;

 

Υλικά (για 3-4 μερίδες):

1 φλυτζάνι γάλα καρύδαςαμυγδάλου)

2-2,5 φλυτζάνια τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

2 κ.σ. μέλι

Για γαρνιτούρα: τριμμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (ή τη σοκολάτα της αρεσκείας σας).

Προαιρετικά: κανέλα, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα (οι αποξηραμένες φράουλες χωρίς ζάχαρη του Εν Καρπώ είναι υπέροχος συνδυασμός), αμύγδαλα, και γενικώς ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Faurridge με ινδοκάρυδο και γάλα καρύδας

Εκτέλεση: 

-Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το γάλα καρύδας, και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
-Προσθέτετε την καρύδα και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά.
-Τέλος, προσθέτετε το μέλι.

Ελέγχετε την πυκνότητα, και αν θέλετε προσθέτετε γάλα για να το κάνετε πιο αραιό ή ινδοκάρυδο για να πήξει. Έχετε υπόψη σας πως, όταν κρυώνει, γίνεται λίγο πιο πηχτό.

Σερβίρετε σε μπωλ, τρίβοντας από πάνω τη σοκολάτα και προσθέτοντας όποιο επιπλέον υλικό θέλετε! 

Καλή επιτυχία!

 

Αναρτήθηκε στα Νέα By

Rania Adamidou

Δωρεάν παράδοση κατ’οίκον για αγορές άνω των 50€ όλες τις εργάσιμες ημέρες, σε όλη την ελλάδα

asdasd